Media – Huisartsenpraktijk Pereira – Medisch Centrum Waterland – Zeewolde
Header afbeelding

Media

Nieuwsbericht 30 augustus 2021 (Zeewolde Actueel)

Medisch Centrum Waterland binnenkort in gebruik

ZEEWOLDE – De bouw van het nieuwe Medisch Centrum Waterland aan de Horsterweg is zo goed als klaar. Het is nu nog een kwestie van de laatste puntjes op de i voor wat betreft de inrichting door de zorgverleners die zich in het pand zullen vestigen, t.w. huisartsenpraktijk Bongers, huisartsenpraktijk Knies, huisartsenpraktijk Pereira, Fysio MC Waterland, Vitaal GGZ, BENU Apotheek Zeewolde, Coloriet Wijkzorg, Podocare, Ziekenhuis St Jansdal, Onze Mondhygiënist Zeewolde en 123 Voedingsadvies.com.

Fysio MC Waterland (v/h Fysiotherapie Medisch Centrum op Krachtenveld) opent op 20 september als eerste zorgverlener de deuren van de nieuwe fysiotherapiepraktijk, op 27 september gevolgd door de drie huisartsenpraktijken. Als laatste, eind oktober, opent ziekenhuis St Jansdal haar buitenpoli (met röntgenkamer) in MC Waterland. In die periode zal er ook een feestelijke opening plaatsvinden. In eerste plaats voor genodigden, daarna, mits de coronaregels het toelaten, ook voor patiënten.

Kernwaarden
Huisartsen Monique Bongers, Audrey Pereira en Mirjam Knies zijn samen met fysiotherapeut Andert van Steenoven van Fysio MC Waterland de oprichters van Medisch Centrum Waterland. “Ons hoofddoel is om vanuit onze kernwaarden; aandacht, verbinding, dichtbij en vernieuwing, in samenwerking met onze zorg-collega’s, goede zorg dichtbij te bieden voor alle inwoners van Zeewolde”, laten ze weten. “Wij streven naar een optimale samenwerking met andere zorgverleners binnen en buiten MC Waterland. Met onze patiënten zoeken we verbinding door bijvoorbeeld gebruik te maken van beeldbellen en e-mailconsulten. In samenwerking met St Jansdal brengen we zorg dichterbij door een röntgenafdeling en bepaalde spreekuren voor bijvoorbeeld hartfalen naar ons MC te halen. En door toekomstige ontwikkelingen te volgen, bijvoorbeeld op het gebied van innovaties en richtlijnen, en deze in te passen in onze manier van werken, willen we vernieuwend zijn en blijven.”

Groen centrum
Met voorzieningen zoals een lift en invalidentoilet is het moderne gebouw voor iedereen toegankelijk. Alle ruimten in MC Waterland hebben hun eigen kleur in het thema ‘water en land’. Het thema komt ook terug in twee fotowanden. Deze fraaie lokale natuurfoto’s, gemaakt door Zeewoldenaar Nico Westerink, vormen echte eyecatchers in de oefenruimte van de fysiotherapiepraktijk en de gezamenlijke teamkamer.
Een luchtverversingssysteem, waarmee het klimaat in iedere ruimte naar wens is aan te passen, zorgt voor een aangenaam atmosfeer. Naast ruimte, licht en goede ventilatie, is ook op het milieu gelet. “We willen een groen centrum zijn. Zo is het gebouw gasloos en laten we ons voorlichten over zonnepanelen”, aldus de initiatiefnemers.

Indeling
De begane grond is ingedeeld voor BENU Apotheek, Coloriet Wijkzorg, ziekenhuis St Jansdal met onder meer een aparte bloedafnamekamer en röntgenkamer, Podocare en Fysio MC Waterland. De fysiotherapiepraktijk telt vijf behandelkamers, twee kleedkamers met eigen douche, een wachtruimte waar een kopje koffie gebruikt kan worden en heeft een ruime oefenzaal ter beschikking met een grote variatie aan luchtdrukapparatuur. “We zijn steeds meer gericht op lifestyle en medisch fitness”, licht eigenaar/fysiotherapeut Andert van Steenoven toe. “De luchtdrukapparatuur is onder meer ideaal voor revalidatie en topsporters.” Om cliënten op Horsterveld te kunnen blijven bedienen, houdt Van Steenoven zijn dependance bij Next Level aan.

De huisartsen krijgen ieder hun praktijk op de eerste verdieping. De balie, waar de doktersassistentes samen gaan werken, vormt het hart van de drie huisartsenpraktijken. Naast de backoffice is een aparte ruimte voor spoedgevallen. Het laboratorium en de teamkamer worden gedeeld. Bij het project is rekening gehouden met de groei van het dorp. “Zo loopt de liftschacht door naar het dakterras, zodat daar eventueel in de toekomst nog een verdieping bovenop kan worden gebouwd.”

 

Nieuwsbericht november 2020 (Zeewolde Actueel)

V.l.n.r.: Monique Bongers, Mirjam Knies, Audrey Pereira en Andert van Steenoven (Jelle Stellingwerf)

Medisch Centrum Waterland in aanbouw

Huisartsen Monique Bongers, Audrey Pereira en Mirjam Knies namen samen met fysiotherapeut Andert van Steenoven het initiatief tot oprichting van ‘Medisch Centrum Waterland B.V.’ dat, naast hun eigen zorgverlenende praktijken, aan een aantal collega-zorgverleners onderdak gaat bieden. “We hebben een projectontwikkelaar in de arm genomen met veel expertise op dit terrein”, vertelt Bongers. “Logisch, want we zijn artsen, en geen bouwers.” Het project bleek goed haalbaar, mits de ondernemende vier zelf op zoek zouden gaan naar huurders. BENU Apotheek ging als eerste mee, er volgden meer, en de lijst van deelnemers aan MC Waterland is inmiddels aardig opgelopen, volgens de banner aan het hek.